Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

Συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής "ΕΝΤΕΧΝΩΣ"



ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
"ΕΝΤΕΧΝΩΣ"


Το μουσικό συγκρότημα "Εντέχνως" του «Εργαστηρίου Λόγου και Τέχνης» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2016 με την προτροπή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Το συγκρότημα έρχεται να καταθέσει τη δική του πρόταση για παραγωγή κυρίως πρωτότυπης έντεχνης μουσικής, μέσω της οποίας θα αναδεικνύονται μουσικοί και στιχουργοί της πόλης μας και όχι μόνο. Στο πρόγραμμά του βέβαια συμπεριλαμβάνει και διασκευές (κυρίως στον τομέα της ενορχήστρωσης) γνωστών και δημοφιλών τραγουδιών Ελλήνων συνθετών.
 
Το συγκρότημα ξεκίνησε με 7 μέλη (6 μουσικούς και 1 τραγουδίστρια) και ένα χρόνο αργότερα έφτασε να αριθμεί 14 μέλη (11 μουσικούς και 3 τραγουδίστριες).

Έχει δώσει 7 συναυλίες στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, είχε συμμετοχή σε άλλες 2, ενώ το καλοκαίρι του 2016 εμφανίστηκε και στο Κηποθέατρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Επίσης έλαβε μέρος με επιτυχία στο διαγωνισμό νέων μουσικών σχημάτων με την επωνυμία «yourband» που διοργάνωσε η ΕΡΤ, ενώ τον Ιούλιο του 2017 προσκλήθηκε και συμμετείχε σε φεστιβάλ μουσικών συγκροτημάτων με πρωτότυπη μουσική που διοργανώθηκε στην Ξάνθη.

Μέσα σ’ ένα χρόνο, το ρεπερτόριο των Εντέχνως αριθμεί ήδη 60 τραγούδια, από τα οποία τα 42 πρωτότυπα και τα 18 διασκευές.

Τέλος οι "ΕΝΤΕΧΝΩΣ", από τον Μάρτιο του 2017 ετοιμάζουν σε στούντιο την  παραγωγή του πρώτου ψηφιακού τους δίσκου που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Οι "ΕΝΤΕΧΝΩΣ" αποτελούνται  από τους παρακάτω μουσικούς: 
Γεράσιμος Φωτιάδης (βιολί)
Δώρα Τσιακίρη (βιολοντσέλο)
Νικόλας Κεσκίνης (μαντολίνο-βιολί)
Γιώργος Αναστασόπουλος (μαντολίνο)
Δημήτρης Σιδηρόπουλος (ηλεκτροακουστική κιθάρα)
Νεκταρία-Άννα Αλευρά (φλάουτο)
Νικολέτα Φαντερσμίσεν  (μπαρόκ φλογέρες)
Γιώργος Πιστάλκας (ηλεκτρικό μπάσο)
Μιχάλης Κιομουρτζής (καχόν, μπεντίρ, σνίκερς)
Σοφία Τομζά (κανονάκι)
Μαρκέλλα Σιούλα (τραγούδι)
Νέμη Βουρλή (τραγούδι)
Μαλένα Τερζάκη (τραγούδι)
Βασίλης Γρένδας (πιάνο, μουσική, ενορχήστρωση)