Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

18-10-2007 Κοντά στις 40.000€ θα σταλούν για τους πυρόπληκτους

Περί τις 40.000€ θα σταλούν για τους πυρόπληκτους
 
Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως συμμετέχοντας στην Εθνική Τραγωδία που προκλήθηκε από τις καταστροφικές  πυρκαγιές  του Αυγούστου σε  Πελοπόννησο και Εύβοια, με συνέπεια τον θάνατο 63 συνανθρώπων μας, αποφάσισε την περιφορά δίσκου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. 
Τόσο κατά την ημέρα εκείνη, όσο και κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, η ανταπόκριση των πιστών ήταν μεγάλη. Αρκετοί Χριστιανοί που δεν εκκλησιάστηκαν εκείνη την Κυριακή, προσήλθαν στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως καταθέτοντας, επί αποδείξει,  το χρηματικό ποσό που επιθυμούσαν για την ενίσχυση των πυροπαθών.

Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμος «για ακόμη μία φορά βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, να εξάρω τη μεγάλη προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκαν οι πολίτες της περιοχής μας στο κάλεσμα βοήθειας της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς όλους για το αίσθημα αλληλεγγύης που αυθορμήτως εξωτερικεύτηκε. Εύχομαι να χαρίζει ο Θεός υγεία και μακροημέρευση σε όλους σας».

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται στα 39.768,50 ευρώ και ο Μητροπολίτης μας είναι σε συνεννοήσεις για το πως θα σταλεί και θα διανεμηθεί η οικονομική αυτή προσφορά στους πληγέντες.