Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

19-10-2007 95 χρόνια από την απελευθέρωση της Σαμοθράκης

95 χρόνια από την απελευθέρωση της Σαμοθράκης
 
Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007 συμπληρώθηκαν 95 χρόνια από την απελευθέρωση της Σαμοθράκης από τον τουρκικό ζυγό. Συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου 1912 ο ελληνικός στόλος με ναύαρχο τον Παύλο Κουντουριώτη αποβιβάστηκε στο νησί και το απελευθέρωσε από την τουρκική φρουρά που ήταν εκεί εγκατεστημένη. 
Την πανηγυρική Λειτουργία και την επίσημη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της νήσου τέλεσε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ενώ παρευρέθηκαν ο βουλευτής κ.Ντόλιος, ο αντινομάρχης κ. Κογιομτζής, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Πετρούδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης κ. Καραπατάκης και οι διοικητές του Στρατού και των σωμάτων Ασφαλείας του νησιού καθώς και πλήθος κόσμου. Αμέσως μετά την Δοξολογία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Χώρας και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.