Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

11-12-2007 Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου

Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
11-13/12/2007
 
Το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2007 στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως πλήθος πιστών με επικεφαλής τους ιερείς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος από την Εύβοια για δεύτερη φορά τα δύο τελευταία χρόνια. Μετά την υποδοχή αναπέμφθηκε δέησις και ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επικαίρως για την τιμή της Εκκλησίας στους Αγίους και τον σεβασμό στις ιερές Εικόνες και τα Λείψανα των Αγίων μας. Στο τέλος ευχαρίστησε τον ηγούμενο της Μονής αρχιμ. Κύριλλο για την πνευματική ευκαιρία που δώρισε στους κατοίκους της ακριτικής μας Μητρόπολης.
 

 
Το Ιερό Λείψανο ετέθη σε προσκύνημα επί τριήμερον, τελέσθηκαν ιερές ακολουθίες, αγρυπνίες, θείες Λειτουργίες, παρακλήσεις και Ιερό Ευχέλαιο και προσφέρθηκε ως ευλογία στους πιστούς μία δίπτυχη εικόνα του Αγίου.
 
Την Πέμπτη το πρωί οι πατέρες με το ιερό λείψανο αναχώρησαν για την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης όπου το απέθεσαν για λίγη ώρα προς ευλογία και αγιασμό των εγκαταβιούντων στην Μονή και στη συνέχεια αναχώρησαν για την Εύβοια.