Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

23-12-2007 Διαμαρτυρία για τα δημοσιεύματα περί διαδοχής

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΔΟΧΗΣ
 
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη της, εξ αφορμής ατεκμηρίωτης και μη διασταυρωθείσης πληροφορίας, η οποία κατεγράφη προσφάτως σε εβδομαδιαία ποικίλης ύλης εφημερίδα και επαναδιατυπώνεται και σήμερα από μεγάλης εμβέλειας Κυριακάτικη εφημερίδα.

Η ως άνω ανυπόστατος πληροφορία φέρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο «να διασπά» το «αρραγές μέτωπο του γέροντος του», Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, υποστηρίζοντας συγκεκριμένη υποψηφιότητα ενός  εκ των Αρχιερέων, τους οποίους ο Τύπος φέρει, ως «υποψηφίους για την διαδοχή στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο».
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως καθίσταται σαφές ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, έχει δημοσίως δηλώσει τον σεβασμό και την εκτίμησή του, προς όλους ανεξαιρέτως τους Αρχιερείς, οι οποίοι φέρονται ως «υποψήφιοι», σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Ωστόσο ο ίδιος επέλεξε εξ αρχής και τηρεί απαρέγκλιτα την οδόν της σιωπής -ως προς το συγκεκριμένο θέμα- και της προσευχής ως υπέρ Υγείας του ασθενούντος Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου, έχοντας αποσαφηνίσει πως δεν θα εγείρει απολύτως καμία σχετική συζήτηση ως προς το θέμα της διαδοχής, συνταυτιζόμενος απολύτως και με την επιλογή του πνευματικού του πατρός Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
Πέραν αυτού ο Σεβασμιώτατος, από την εποχή που ήτο πρεσβύτερος νιώθει χρέος του να καταδεικνύει τόσον με λόγια όσον και με έργα το σεβασμό, την ευγνωμοσύνη και την οφειλετική αναφορά του στον γέροντά του, καθώς εκ του πνευματικού αυτού συνδέσμου, απορρέει η αρμόζουσα υπακοή και η αμέριστη συμπαράστασή και στήριξή των επιλογών του σεβαστού προσώπου του πνευματικού του πατρός.
Τα ως άνω είναι αδιαμφισβήτητα στους εγγύς και δηλώθηκαν εκ νέου προσφάτως σε τηλεοπτικές εκπομπές, πανελλαδικής εμβέλειας εκ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.
Απευθύνοντας θερμώς την παράκληση προς τους αγαπητούς λειτουργούς των ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην διασταύρωση των πληροφοριών τους, οι οποίες (όπως εξάλλου αναφέρεται και στο σημερινό δημοσίευμα) «ποικίλουν ανάλογα με το από που προέρχονται», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εύχεται προς όλους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και Ευλογημένα λαμπρά υπό το φως της Αληθείας.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως