Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

9-12-2007 Εθελοντική Αιμοδοσία

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007
 
 
Η  Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, διοργάνωσε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. Ήταν η δεύτερη φορά εντός του τρέχοντος έτους, που η τοπική Εκκλησία προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία και για ακόμη μία φορά η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική με συνέπεια να συγκεντρωθούν 55 μονάδες αίματος.
Πρόκειται για ανταπόκριση, η οποία τόσο από την Μητρόπολη όσο και από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, κρίνεται ως πολύ θετική, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έβρεχε καταρρακτωδώς, ενώ και η έξαρση των ιώσεων συμβάλλουν αρνητικά στην προσέλευση του κόσμου.
Παρ’ όλα αυτά, η τοπική Εκκλησία με αυτό το κάλεσμά της και την ανταπόκριση των πιστών, συνέβαλε στην προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή και γενικότερα στην χώρα μας, για αύξηση των αποθεμάτων αίματος στην πατρίδα μας,  ώστε να καλύπτονται οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν και έτσι να μπορούν να σώζονται ακόμη περισσότερες ζωές συνανθρώπων μας. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος αυτή τη φορά δεν κατέστη δυνατό να δώσει αίμα, σημείωσε πως η διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας από την πλευρά της Μητρόπολης αποτελεί μία πράξη η οποία συνάδει απόλυτα με την Ορθόδοξη Πίστη μας και το κήρυγμα της Εκκλησίας: «Δεν είναι κάτι σημαντικό, αφού θεωρώ ότι είναι κάτι το αυτονόητο και το αναγκαίο» ήταν η χαρακτηριστική έκφραση του κ. Ανθίμου. 
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υπογράμμισε  πως «η συνείδησή μας ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και σύμφωνα με τον πολιτισμό μας, αλλά πολύ περισσότερο με την πίστη μας, μας οδηγεί στο να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των αδελφών μας, οποιωνδήποτε είναι πάνω στη γη και χρειάζονται κάτι από εμάς. Αυτό ισχύει για όλα και πολύ περισσότερο για το αίμα, που είναι κάτι εντελώς δικό του, τελείως προσωπικό του ανθρώπου και μπορεί να το προσφέρει για να σωθούν κάποιες ζωές, ίσως αγνώστων, ίσως γνωστών, των μελών της οικογενείας του, ίσως ακόμη και του ιδίου του εαυτού του».