Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/1/2014. Προσκυνηματική εκδρομή συνεργατών της Μητροπόλεως σε μοναστήρια του Ν. Δράμας.

 
 
Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή της Μητροπόλεως στην οποία συμμετείχαν κατηχητές, ιεροψάλτες και νέοι και νέες συνεργάτες του έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.  Επικεφαλής της εκδρομής ήταν ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.
Οι εκδρομείς με τουριστικό λεωφορείο κατευθύνθηκαν στον Ν. Δράμας και επισκέφθηκαν αρχικά την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας όπου προσκύνησαν το Καθολικό με την παλαιά Αχειροποίητο και θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου προς την οποία έψαλλαν Παράκληση. Μετά την Παράκληση η Ηγουμένη της Μονής υπεδέχθη στο Αρχονταρίκι τον Μητροπολίτη μας και τους εκδρομείς και τους προσεφέρθη κέρασμα ενώ η Γερόντισσα μίλησε για το μοναστήρι, την ιστορία του και την εικόνα της Παναγίας.
Μετά την Εικοσιφοίνισσα οι εκδρομείς επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο της Δράμας τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, στον οποίο έψαλλαν τα κάλαντα και έλαβαν την ευλογία του. Ακολούθως επισκέφθηκαν τον προσφάτως ανακαινισθέντα παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως της Δράμας και τον διπλανό νέο Μητροπολιτικό Ναό. Το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος παρέθεσε γεύμα σε εστιατόριο της πόλεως στον Μητροπολίτη μας και στους συνοδούς-εκδρομείς.
Το απόγευμα οι εκδρομείς μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Σίψας όπου προσκύνησαν τον τάφο και την λάρνακα του νεοφανούς Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη που έζησε και εκοιμήθη στην Ιερά Μονή. Η Ηγουμένη της Μονής καλωσόρισε τους εκδρομείς και τους προσέφερε καφέ και κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής. Μετά το προσκύνημα στην Ιερά Μονή ο Μητροπολίτης μας και οι εκδρομείς επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη.
2/1/2014. Προσκυνηματική εκδρομή συνεργατών της Μητροπόλεως σε μοναστήρια του Ν. Δράμας.