Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

3/1/2014. Κοπή πίτας στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων "Ο Άγιος Κυπριανός".

 
 
Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 το απόγευμα στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή πίτας προς τιμήν των τροφίμων και του προσωπικού του Ιδρύματος. Την κοπή τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος παρόντων του Περιφερειάρχου κ. Γιαννακίδη, της Αντιπεριφερειάρχου κας. Νικολάου, του Δημάρχου της πόλεως κ. Λαμπάκη, του Στρατηγού της 12ης Μεραρχίας κ. Γκατζογιάννη, των μελών του ΔΣ του Ιδρύματος και πλήθους κόσμου και άλλων τοπικών αρχόντων.
Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε όσους συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος εδώ και 20 χρόνια παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών. Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών τόσο του προσωπικού όσο και των εθελοντών ιατρών και των υπολοίπων φορέων είναι το Σταυρίδειο Ίδρυμα να είναι ανάμεσα στα καλύτερα της Χώρας και να έχουν νοσηλευθεί σε αυτό περί τους 900 τροφίμους στα 20 έτη της λειτουργίας του.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας της οποίας το φλουρί έτυχε στον Στρατηγό κ. Γκατζογιάννη στον οποίο ο Μητροπολίτης μας έδωσε και το αναμνηστικό δώρο του.