Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

23/8/2015. Πανήγυρις Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης.

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκαν και φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Παναγία του Έβρου» στην Μάκρη, που πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου στην μεγάλη εορτή της εις ουρανούς Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2015 τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ενώ το πρωί της Κυριακής προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως η Αρχιερατική, πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η περιφορά της Ιεράς Εικόνος η Παναγία του Έβρου στον προάυλειο χώρο της Ιερά Μονής. Πλήθος κόσμου από τον Έβρο αλλά και προσκυνητές από πολλά μέρη της πατρίδος μας επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή για να προσκυνήσουν στη Χάρη της Παναγίας του Έβρου και να παρακολουθήσει τον Εσπερινό καθώς και την επομένη ημέρα την Θεία Λειτουργία.