Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

7/9/2015. Μουσική εκδήλωση με την Ζωή Τηγανούρια με την συμβολή της Μητροπόλεως μας.

Το βράδυ της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου 2015 η Ζωή Τηγανούρια παρουσίασε τα «Αρώματα του Κόσμου & Βυζαντινά Μύρα» στον αύλειο χώρο του Νομαρχείο Έβρου , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Via Egnatia της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.


Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Νομαρχείο στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης, συνδιοργανωτής ήταν και η Ιερά Μητρόπολις μας.
Πάνω στη διαδρομή και στα αποτυπώματα της Ιστορίας επί της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, η Ζωή Τηγανούρια και ένα σύνολο εκλεκτών συνεργατών της οδήγησαν ως έμπειροι περιπατητές στα χνάρια του Παγκόσμιου Πολιτισμού, συνδυάζοντας επιτυχημένα Βυζαντινούς Ψαλμούς, Παραδοσιακά από Μ. Ασία, Πόντο, Βαλκάνια, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο και τα νησιά του Αιγαίου, Ethnic ήχους από όλο το Κόσμο, δικές της συνθέσεις, γνωστές μελωδίες Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών.