Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

10/10/2015. Χειροτονία νέου διακόνου π. Χρήστου Γιοβάνου.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Χρήστου Γιοβάνου. 


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της κλήσεως των πρώτων μαθητών και πήρε αφορμή να ομιλήσει για την κλήση που κάνει ο Χριστός σε νέους ανθρώπους να τον υπηρετούν ως κληρικοί της Εκκλησίας του. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας του νέου διακόνου, ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής και αμέσως μετά τελέσθηκε η βάπτιση του γιού του νεοχειροτονηθέντος διακόνου π. Χρήστου.

Ο π. Χρήστος κατάγεται από το Ν. Ημαθίας και είναι αδελφός του π. Θωμά Γιοβάνου, κληρικού της Μητροπόλεώς μας. Ο πατέρας τους π. Νικόλαος Γιοβάνος, είναι επίσης κληρικός. Ο π. Χρήστος είναι έγγαμος και έχει ένα τέκνο.