Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

28/10/2015. Εορτή της Αγίας Σκέπης-Δοξολογία για την εθνική επέτειο του "ΟΧΙ".

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, εορτή της πανσθενούς Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου του "ΟΧΙ", τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Παρέστησαν οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτριος Βίτσας. 

Ο Μητροπολίτης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενότητα που έχουμε στην πατρίδα μας και στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, μια ενότητα που επέδειξαν οι πρόγονοί μας που υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας ενάντια στην ιταλική και γερμανική εισβολή κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο του "ΟΧΙ" ενώ τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η κ. Βάγια Ζήκα, καθηγήτρια-φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.