Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

Κεντρικό Συσσίτιο Απόρων Ιεράς Μητροπόλεως

«Συσσίτιο Απόρων». Δύο λέξεις και όμως είναι αρκετές για να αφυπνίσουν και διαφωτίσουν τον πλέον αδαή και αδιάφορο. Αίνου 25. Συσσίτιο απόρων οικίας αδελφών Βακαλίδη. Η δεσπόζουσα λευκή πινακίδα, με τα σκούρα κόκκινα γράμματα, όπου είναι αναρτημένη στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, επιτρέπει, και στον πιο βιαστικό διαβάτη που διασχίζει την οδό Αίνου, να αντιληφτεί τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται μέσα αλλά και έξω από το κτίριο.

Το «Συσσίτιο Απόρων» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως λειτουργούσε παλαιότερα στον Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου και στο Μαθητικό Οικοτροφείο «Ο Άγιος Στέφανος».

Το ενιαίο Συσσίτιο Απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως λειτουργεί από τον  Οκτώβριο του 2008 στο ισόγειο του ανακαινισμένου κτιρίου της οδού Αίνου 25, το οποίο αποτελεί δωρεά των εκ Φερρών αδελφών, Χαραλάμπους και Γεωργίας Βακαλίδη. Τα εγκαίνια του νέου Συσσιτίου πραγματοποιήθηκαν στις 16 Νοεμβρίου 2008.

Σήμερα το Συσσίτιο προσφέρει καθημερινά 350 περίπου μερίδες φαγητού, τις οποίες παρασκευάζουν εθελόντριες κυρίες από τις Ενορίες της πόλης μας και εν συνεχεία μεταφέρονται στους Ναούς για να διανεμηθούν στους απόρους συνανθρώπους μας. Τα έξοδα του Συσσιτίου καλύπτονται από το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως και από δωρεές συμπολιτών μας.


Στοιχεία Επικοινωνίας
Υπεύθυνος Ιερέας: Πρωτ. Ιωάννης Καζάκος
Διεύθυνση: Αίνου 25
Τ.Κ.: 68132 Αλεξανδρούπολη
Τηλ.-Fax: 25510-24672