Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

Στην συγκομιδή ελιάς τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητροπόλεως.

Μια ξεχωριστή ευκαιρία είχαν τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας, «Ο Άγιος Στυλιανός» στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη εκπαίδευση και διαπαιδαγώγησή τους, εκτός του χώρου που δραστηριοποιούνται καθημερινά.

Έτσι, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, τα παιδιά επισκέφθηκαν ένα ελαιόκτημα και παρακολούθησαν τον τρόπο συγκομιδής της ελιάς. Άλλωστε, ιδιαιτέρως στην περιοχή της Μάκρης, το σύνολο των κατοίκων βρίσκεται στα χωράφια μαζεύοντας τον ευλογημένο καρπό από τα αιωνόβια ελαιόδενδρα. Κατόπιν το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη σε ένα από τα Ελαιοτριβεία της περιοχής, όπου είδαν από κοντά σύγχρονο τρόπο παραγωγής λαδιού. Ήταν μία εποικοδομητική εκδρομή, με τα παιδιά να έρχονται κοντά στην φύση,  να αποκτούν μία μοναδική εμπειρία για ένα προϊόν που καλλιεργείται συστηματικά στην περιοχή μας και να είναι εφοδιασμένα με εικόνες που με ιδιαίτερη χαρά θα περιγράφουν στους οικείους τους.