Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

15/12/2015. Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως.

Την 15η Δεκεμβρίου, εορτή του αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου, πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αλεξανδρουπόλεως, όπου τα τελευταία χρόνια φυλάσσονται τεμάχια εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου και της μητέρας του Ανθίας που μαρτύρησε μαζί του.

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2015 τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού ωμίλησε επικαίρως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της πανηγύρεως, της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος προεξήρχε στον Πανηγυρικό Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 

Πλήθος κόσμου και εκπροσώπων των αρχών παρακολούθησαν τις εκκλησιαστικές τελετές κατά τις δυο ημέρες της πανηγύρεως και προσκύνησαν τα ιερά λείψανα των Αγίων Ελευθερίου και Ανθίας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Ναλμπάντης