Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

18/12/2015. Φάρμακα και τσάντες της "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ" στη Σαμοθράκη.

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου με αφορμή την εορτή του Αγίου Μοδέστου, αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μετέβη στο νησί της Σαμοθράκης για να προεξάρχει των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων στο χωριό Αλώνια.


Το απόγευμα της Πέμπτης τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μοδέστου Αλωνίων προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας.

Το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Μοδέστου, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι των Αλωνίων και των γύρω χωριών καθώς και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων όλης της Σαμοθράκης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας έδωσε σε όλα τα παιδιά ως δώρο από μία τσάντα προσφορά της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης όπου παρέδωσε φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό προσφορά της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». 

Αργότερα, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σαμοθράκης, συνομίλησε με τα παιδιά και μοίρασε Καινές Διαθήκες στα παιδιά και στους καθηγητές και αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικες ευχές.

Ο Μητροπολίτης μας μοιράζει τσάντες στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Σαμοθράκης.

Ο Μητροπολίτης μας με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Σαμοθράκης.
Προσφορά φαρμάκων στο Κέντρο Υγείας του νησιού 
από την ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος "Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ"