Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

31/12/2015. Κοπή πίττας Ιεράς Μητροπόλεως.

Το βράδυ της παραμονής του νέου έτους πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως προς τιμήν των κληρικών και των λαϊκών συνεργατών αυτής.
Ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στους συνεργάτες που γέμισαν την αίθουσα του Επισκοπείου, τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά και συμβολή τους κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους στο έργο της Μητροπόλεως και ευχήθηκε κάθε ευλογία από το Θεό για το επερχόμενο νέο έτος 2016. Τα φλουριά της πίτας έπεσε στη μητέρα του Μητροπολίτου μας και στον μικρό Αλέξανδρο, υιό του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού κ. Γεωργίου Δροσάκη.

Αμέσως μετά, από τις 9 το βράδυ μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα τελέσθηκε η καθιερωμένη εδώ και μερικά χρόνια βραδυνή πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Πολύς κόσμος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ενώ στο τέλος έγινε κοπή της βασιλόπιττας για τους εκκλησιαζομένους.