Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

5-7/12/2015. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος στην Αλεξανδρούπολη.

Το τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου η πόλη μας βίωσε την μεγάλη ευλογία της ελεύσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Ξύλου του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη μας ο Σεβασμιώτατος κ. Ησύχιος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την Αλεξανδρούπολη, τα ιερά προσκυνήματα της Μητροπόλεώς μας και να συνομιλήσει με τους πολλούς συμπολίτες μας.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Ησύχιος είχε συνάντηση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου με πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι επισκέπτονται τακτικά τους Αγίους Τόπους, αλλά και με άλλους που επιθυμούσαν να μάθουν για τα πανάγια προσκυνήματα. Για περίπου δυο ώρες ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος, ακάματος, παρέσυρε όλους τους ακροατές που γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο σε ένα νοερό ταξίδι στην Αγία Γή και στα μέρη που περπάτησε ο Χριστός.

Το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Ησύχιος μαζί με τον Μητροπολίτη μας επισκέφθηκαν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας και χάρηκε την ολιγόωρη συναναστροφή του με τα αθώα και άδολα μικρά παιδιά. Αμέσως μετά, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης, όπου ξεναγήθηκε από την ηγουμένη Μακρίνα στους χώρους της Μονής, ενώ το μεσημέρι παρακάθισε στην Τράπεζα και μίλησε στις μοναχές. Το απόγευμα οι δυο Μητροπολίτες υποδέχθηκαν το Τίμιο Ξύλο στην Ιερά Μονή, όπου εψάλη δοξολογία. Μετά από ολιγόωρη παραμονή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ησύχιος παρέλαβε το Τίμιο Ξύλο και αναχώρησε για το βόρειο Έβρο.