Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

14/1/2016. Εξόδιος ακολουθία π. Δημητρίου Καράδαγη.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στα Νέα Εργατικά Αλεξανδρουπόλεως η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Δημητρίου Καράδαγη.
Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος περιστοιχιζόμενος από πλειάδα κληρικών, ενώ ο Ναός του Αγίου Ανδρέα ήταν κατάμεστος από κόσμο που προσήλθε να αποχαιρετίσει τον αγαπητό π. Δημήτριο. Ο Μητροπολίτης μας κατά την ομιλία του εξήρε το πρόσωπο του μακαριστού π. Δημητρίου και στάθηκε στον χριστιανικό τρόπο και την υπομονή με την οποία αντιμετώπισε τα χρόνια προβλήματα υγείας που τον ταλαιωρούσαν. Ευχήθηκε δε στην πρεσβυτέρα Θεοδώρα και στα δυο του τέκνα Δήμο και Δήμητρα και στους λοιπούς συγγενείς την εξ ύψους παρηγορία, στο δε εκκλησίασμα του Ενοριακού Ναού του Αγίου Ανδρέα να θυμάται στις προσευχές του τον αγαπητό τους πρώτο εφημέριο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο για την ανάπαυση της ψυχής του δίπλα στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.