Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

20/3/2016. Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας η αγία μας Εκκλησία πανηγυρίζει τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των ιερών εικόνων.


Έτσι και φέτος την Α' Κυριακή των Νηστειών, 20 Μαρτίου 2016, σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας μας, η ανάμνηση αυτού του γεγονότος με τη Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση των ιερών εικόνων.

Ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους πιστών και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε εντός του Ναού η λιτάνευση των ιερών εικόνων και αναγνώσθηκε από τον Μητροπολίτη μας το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.




Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως μια εικόνα του Άγιου Γεώργιου από την Ρωσία -δώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίας Πετρούπολης- ενώ και ο Μητροπολίτης μας δώρησε στον νέο διοικητή της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» Υποστράτηγο Δημήτριο Μπουζέλο μια εικόνα της Παναγίας του Έβρου καλωσορίζοντάς τον στην πόλη μας και στη νέα του θέση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη κέρασμα στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως.