Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

20/3/2016. Β' Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία από τον π. Ανδρέα Κονάνο.

Το απόγευμα της Α' Κυριακής των Νηστειών 20 Μαρτίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Β' Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.


Στον Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος και τον παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Στο τέλος του Εσπερινού μίλησε ο προσκεκλημένος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Κονάνος, γνωστός από τις ραδιοφωνικές εκπομπές που μεταδίδονται και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό "ΡΑΔΙΟ ΕΛΠΙΔΑ 96,1" της Μητροπόλεώς μας.

Ο π. Ανδρέας ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του "Είμαι ορθόδοξος, μα το παιδί μου αντιδρά", και στο τέλος ο Μητροπολίτης μας τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στη Μητρόπολή μας και ευχήθηκε να την επισκεφθεί ξανά, καθώς έλκει την καταγωγή του απ' αυτήν.

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού ο π. Ανδρέας μίλησε σε συντροφιά 100 και πλέον νέων σε παρακείμενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας.