Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/3/2016. Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας πανηγυρίσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας.

Ο κεντρικός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου από το Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και την επίσημη Δοξολογία στο τέλος της Θείας Λειτουργίας. 

Παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες της Πολιτείας και του Στρατού ενώ τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εξεφώνησε ο κ. Στράτος Κυβιρτζίκης, Διευθυντής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρουπόλεως.

Ο Μητροπολίτης μας στο σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στα επίκαιρα γεγονότα των προσφύγων και στην ομόνοια και ομοψυχία που απαιτείται από όλους τους Έλληνες ώστε να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τα προβλήματα που διαρκώς ανακύπτουν στην Χώρα μας. Τέλος, ευχήθηκε στο Δήμαρχο της πόλεως κ. Ευάγγελο Λαμπάκη για την ονομαστική του εορτή και σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες.