Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

5/3/2016. Ψυχοσάββατο στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Το Ψυχοσάββατο 5 Μαρτίου 2016 οι χριστιανοί της Μητροπόλεώς μας προσέτρεξαν στους Ιερούς Ναούς και στα κοιμητήρια για να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων γονέων, αδελφών, τέκνων, συζύγων, φίλων και συγγενών. 


Από την Παρασκευή το απόγευμα με τον Εσπερινό του Ψυχοσαββάτου και το Σάββατο το πρωί με τη Θεία Λειτουργία, τα τρισάγια στους Ναούς και στα κοιμητήρια οι πιστοί βρέθηκαν και πάλι δίπλα στους κεκοιμημένους αδελφούς τους. 

Ο Μητροπολίτης μας προέστη κατά τον εσπερινό του Ψυχοσαββάτου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ ανήμερα τέλεσε τρισάγια στο Α' Κοιμητήριο της πόλεώς μας υπέρ αναπαύσεως των στρατιωτών που αναπαύονται εκεί, και στα μνήματα των ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως. 


Αντίστοιχα τρισάγια τελέσθηκαν στο Σταυρίδειο Ίδρυμα "Ο Άγιος Κυπριανός" και στο Ιωακείμειο Γηροκομείο για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων τροφίμων των δυο Ιδρυμάτων.