Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

7-12/3/2016. Στιγμές από την προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα.

Η Ιερά Μητρόπολις με ευλογία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου διοργάνωσε και φέτος προσκυνηματική εκδρομή από 7-12 Μαρτίου στους Αγίους Τόπους. 


Όμιλος 52 προσκυνητών με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο Λαφτσή επισκέφθηκε τα Πανάγια Προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα και στις γύρω πόλεις του Ισραήλ. Επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο στον οποίο μετέφεραν ευχές και σεβάσματα του Σεβ. Μητροπολίτου μας. Ενδεικτικά οι προσκυνητές επισκέφθηκαν τον Ναό της Αναστάσεως με τον Πανάγιο Τάφο και τα υπόλοιπα προσκυνήματα, το Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, τη μονή του Αγίου Σάββα, το Θαβώρ, τη Ναζαρέτ, την Κανά, τη Σαμάρεια, τη Βηθανία, τον Ιορδάνη ποταμό, την Ιεριχώ, τη Λύδδα και επέστρεψαν μέσω Κωνσταντινουπόλεως στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου. 

Οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις από τα μέρη που βάδισαν τα θεανθρώπινα πόδια του Κυρίου μας έχουν μείνουν ανεξίτηλα γραμμένες στη μνήμη όλων των προσκυνητών και η ευλογία των Ιερών Προσκυνημάτων και κυρίως του Ζωοδόχου και Παναγίου Τάφου θα σκέπουν τη ζωή τους.