Όταν οι χριστιανοί δεν μπορούν να κάνουν τον κόσμο αυτό Παράδεισο, τότε ας τον εμποδίζουν να γίνει Κόλαση (Ολ. Κλεμάν)  

17/4/2016. Επίσημη Επίσκεψη Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στην Αλεξανδρούπολη και Στ' Κατανυκτικός Εσπερινός.

Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποιεί από τις 16-19 Απριλίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

Ο Μακαριώτατος συνοδεύεται από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη, τον Διευθυντή της ΜΚΟ "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και από άλλους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του. Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε την Κομοτηνή, όπου αναγορεύθηκε επίτιμος Διδάκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ χθες, Κυριακή το πρωί, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

Από τον Κατανυκτικό Εσπερινό
Tο απόγευμα της Κυριακής Ε' Νηστειών, 17 Απριλίου 2016 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετέβη από την Κομοτηνή στην Αλεξανδρούπολη, όπου έγινε δεκτός με τιμές από το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ακολούθως ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον Στ’ και τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον κατάμεστο από κόσμο Μητροπολιτικό Ναό. 

Ο Μητροπολίτης μας καλωσορίζει τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο στην Αλεξανδρούπολη και τον ευχαρίστησε για την, παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του, έλευσή του στη Θράκη μας και για τη στάση και το χαρακτήρα που επιδεικνύει ως Προκαθήμενος της Ιεράς Συνόδου σε όλους όσους επιτίθενται στην Εκκλησία μας για διάφορα θέματα. 

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος αντιφωνεί τον Μητροπολίτη μας
Αντιφωνώντας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο για την πρόσκλησή του να έλθει στην Αλεξανδρούπολη, τον επαίνεσε για το έργο που επιτελεί και τον ευχαρίστησε για τη σοβαρή συναντίληψη που επιδεικνύει στα σοβαρά ζητήματα της Εκκλησίας. Στη συνέχεια της ομιλίας του απέστειλε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς τους κατοίκους της Νοτίου Ελλάδος να μη λησμονούν τη Θράκη και τη σπουδαιότητα που έχει για την πατρίδα μας διότι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στη Θράκη χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Τελειώνοντας πνευματικά την ομιλία του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στα πέντε σκαλοπάτια με τα οποία μας προετοιμάζει η Εκκλησία μας για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στο τέλος παρέδωσε ως δώρο στον Μητροπολίτη μας έναν σταυρό ευλογίας.

Πλήθος κόσμου προσπαθεί να χαιρετήσει τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δέχθηκε στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως για λίγα λεπτά τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας, ενώ ακολούθως παρακάθισε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως στον Ξενώνα του Αγίου Στεφάνου, παρουσία των τοπικών αρχών και δέχθηκε δώρα από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ της επίσκεψης από τους κ. Χ. Μπόνη και Γ. Ναλμπάντη

Ο Στρατηγός Διοικητής της 12ης Μεραρχίας υποδέχεται τον Μακαριώτατο

Η μπάντα της 12ης Μεραρχίας και στρατιωτικό άγημα αποδίδουν τιμές

Η υποδοχή του Μακ. Αρχιεπισκόπου

Ο Μακαριώτατος προσκυνά την Παναγία την Τριφώτισσα

Έναρξη του Κατανυκτικού Εσπερινού

Ο Μητροπολιτικός μας Ναός

Στιγμές από τον Κατανυκτικό Εσπερινό

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί τον Κατανυκτικό Εσπερινό

Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί Άρχοντες του τόπου

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμ. Συμεών Βολιώτης

Ο Δεξιός χορός των ιεροψαλτών

Ο Αριστερός χορός των ιεροψαλτών

Ο Μητροπολίτης μας με τον Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Δήμτσα


Η είσοδος στον Εσπερινό

Ο Μακαριώτατος με τον Μητροπολίτη μας

Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος ασπάζεται την εικόνα της Θεοτόκου
Προσφώνηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας

Προσφώνηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας


Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος δίνει ως δώρο ένα σταυρό ευλογίας

Χαιρετίζοντας τον Βουλευτή Έβρου κ. Δημοσχάκη

Χαιρετίζοντας τον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκη

Χαιρετίζοντας τις Αρχές του Στρατού μας

Εν μέσω πλήθους κόσμου η έξοδος του Μακαριωτάτου από το Ναό προς το Επισκοπείο

Στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως

Στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως

Ο Μακαριώτατος χαιρετά τους ιερείς της Μητροπόλεως

Ο Μακαριώτατος χαιρετά τους ιερείς της Μητροπόλεως

Στο επίσημο δείπνο

Ο Μητροπολίτης μας δωρίζει ένα αγιογραφημένο επιγονάτιο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς δωρίζει τη Νίκη της Σαμοθράκης