Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

22/4/2016. Ευχέλαιο στο Νοσοκομείο και στο Ιωακείμειο Γηροκομείο.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 το πρωί ο Μητροπολίτης μας μετέβη στο Νοσοκομείο της πόλεώς μας στην περιοχή Δραγάνα για να τελέσει το ιερό μυστήριο του Ευχελαίου για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, τους ιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας.


Το Ευχέλαιο που τέλεσε ο Μητροπολίτης μας με επτά ιερείς, παρακολούθησε πολύς κόσμος που βρέθηκε στο Νοσοκομείο είτε για να επισκεφθεί τους ασθενείς του, είτε επειδή εργάζεται εκεί. Ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλους τους νοσηλευομένους, ο Θεός να τους χαρίσει το πολυπόθητο αγαθό της υγείας και να "αναστηθούν" τόσο από το σωματικό άλγος που τους καθηλώνει στα κρεβάτια του Νοσοκομείου, όσο και από τις αμαρτίες μας που καθηλώνουν τη ψυχή μας και δεν την αφήνουν να αναστηθεί και αυτή. Επίσης, ευχήθηκε και στους ιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου υγεία και δύναμη για να φροντίζουν τους ασθενείς και εμπερίστατους αδελφούς μας που καταφεύγουν σε αυτούς.

Ακολούθως μετά το Ευχέλαιο στο Νοσοκομείο ο Μητροπολίτης μας τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου και στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Μητροπόλεώς μας, όπου οι γέροντες, οι γερόντισσες και το προσωπικό του Γηροκομείου μας παρακολούθησαν με κατάνυξη και χρίστηκαν στο τέλος με το ευλογημένο έλαιο της καντήλας. Ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλους τους τροφίμους να περάσουν με υγεία τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι την Ανάσταση, και να έχουν υπομονή και δύναμη στις δυσκολίες που φέρνει το πέρασμα του χρόνου επάνω τους. Ευχήθηκε παρομοίως και στο προσωπικό του Ιδρύματος και τους εφέστησε την προσοχή τους για τους ηλικιωμένους τροφίμους του Γηροκομείου μας.