Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

11/5/2016. Βραδυνή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' Λυκείου.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 το βράδυ τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βραδυνή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνισθούν από τις 16 Μαΐου στις Πανελλήνιες εξετάσεις.


Στην Θεία Λειτουργία, που παρακολούθησαν πολλά παιδιά, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ενώ παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως Έβρου κ. Στέργιος Αποστολακούδης.

Στην ομιλία του προς τα παιδιά ο Μητροπολίτης μας έκανε διάκριση της επιτυχίας με την αποτυχία, τονίζοντας πως επιτυχημένος είναι ο κάθε μαθητής, είτε καταφέρει να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο, είτε όχι, είναι πετυχημένος στη ζωή του. Προέτρεψε τα παιδιά να μην απογοητευθούν από τυχόν αποτυχία στη ζωή τους αλλά να προσπαθούν διαρκώς και να μάχονται γι' αυτά που θέλουν να κατακτήσουν. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στις εξετάσεις και καλή δύναμη στην μετά το σχολείο ζωή τους.

Αμέσως, μετά το λόγο πήρε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως κ. Αποστολακούδης, ο οποίος συμπληρώνοντας τον Μητροπολίτη μας, δήλωσε πως όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις και προέτρεψε τα παιδιά να ηρεμήσουν αυτές τις ημέρες πριν από τις εξετάσεις, ώστε να αποδώσουν καλύτερα σε αυτές.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας μοίρασε σε όλα τα παιδιά από ένα στυλό με τυπωμένη ευχή και μία εικόνα της Αναστάσεως.