Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

11/6/2016. Τετραετές μνημόσυνο μακαριστού γέροντος π. Πολυκάρπου Ματζάρογλου.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης το τετραετές μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος π. Πολυκάρπου Ματζάρογλου.


Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος. Πολύς κόσμος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και στο τέλος πριν το μνημόσυνο ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλους να διδαχθούν από τη βιοτή και τις αρετές του μακαριστού γέροντος και να τις εφαρμόσουν στη ζωή τους. Επίσης, με αφορμή την εορτή της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ευχήθηκε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο να του δίνει δύναμη ο Θεός για να διοικεί το καράβι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ενόψει και των πολλών προβλημάτων που ανέκυψαν με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Μετά το μνημόσυνο η Ιερά Μονή παρέθεσε κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές ενώ διενεμήθη και μικρό τευχίδιο-αφιέρωμα στον μακαριστό γέροντα Πολύκαρπο.