Όταν οι χριστιανοί δεν μπορούν να κάνουν τον κόσμο αυτό Παράδεισο, τότε ας τον εμποδίζουν να γίνει Κόλαση (Ολ. Κλεμάν)  

19/6/2016 - Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος στο Σκαλάνι Ηρακλείου Κρήτης.Την Κυριακή της Πεντηκοστής 19 Ιουνίου 2016 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευρισκόμενος στην Κρήτη στο περιθώριο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό με τις ευχέςστον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Σκαλάνι δίπλα στο Ηράκλειο.

Από το χωριό αυτό κατάγεται ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας π. Θεολόγος Κωστάκης ο οποίος συνόδευσε τον Μητροπολίτη μας στην Κρήτη και στο τέλος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη μας στο Σκαλάνι. Τον Μητροπολίτη μας επίσης καλωσόρισε ο εφημέριος π. Αθανάσιος Αθανασάκης και ο αντιπρόεδρος του Δ.Δ. Σκαλανίου κ. Δημήτριος Λουλακάκης.

 
Ο Μητροπολίτης μας τους ευχαρίστησε για την υποδοχή στο χωριό και για την ευκαιρία που του δόθηκε να λειτουργήσει στο Σκαλάνι και επήνεσε τους κατοίκους του χωριού για την αγάπη τους για την Εκκλησία και τους λειτουργούς της. 

Ο Μητροπολίτης μας επέστρεψε στα Χανιά για να συμμετάσχει στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ως μέλος της αποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος.