Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

27/6/2016 - Πανθρακικό αντάμωμα με τιμητική διάκριση για τον Μητροπολίτη μας.


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΑΝΘΙΜΟ.
Στο πλαίσιο του 8ου Πανθρακικού Ανταμώματος που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2016, τα μέλη των Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα που πήραν μέρος στο σημαντικό αυτό γεγονός για την Θράκη, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Απαλού «Ο ΦΑΡΟΣ», βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.



Εκεί τελέσθηκε αρτοκλασία, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως Αρχιμ. Ειρηναίο Λαφτσή και τους ιερείς του Ναού.  Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων με τα λάβαρά τους εντός του Ναού, δημιούργησαν μία πανηγυρική και εορταστική ατμόσφαιρα, λίγο πριν την έναρξη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων τους. Από την πλευρά των Θρακικών Συλλόγων αποφασίστηκε να τιμηθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, αλλά λόγω της απουσίας του την σχετική τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πατήρ Ειρηναίος. Ήταν μια συμβολική κίνηση και έμπρακτη ευχαριστία προς τον Μητροπολίτη μας, για την διαρκή υποστήριξη και συμπαράσταση στα παραδοσιακά δρώμενα με την ενίσχυση του έργου των θρακικών σωματείων της περιοχής μας.