Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

24/7/2016. Ο Μητροπολίτης μας στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο στο Προκόπι Ευβοίας.

Με αφορμή την πρόσκλησή του για συμμετοχή στους εορτασμούς της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, προσκληθείς από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, μετέβη το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό π. Ειρηναίο Λαφτσή και τον Αρχιδιάκονο π. Χριστόδουλο Καραθανάση.


Την Κυριακή 24 Ιουλίου το πρωί, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου εψάλη ο Όρθρος, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και στη συνέχεια ετελέσθη το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας και συλλειτουργούντος του Σεβ. Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας, ενώ πριν την Απόλυση, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος παρουσίασε και ευχαρίστησε τον Μαητροπολίτη μας για την παρουσία του, μαζί με τους συνοδούς του, στην Ιερά μας Μητρόπολη, ενώ έκαμε και ιδιαίτερη αναφορά ευχαριστίας και στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ, οι οποίοι έψαλλαν θαυμάσια στην Θεία Λειτουργία.