Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

7/7/2016. Πανήγυρις Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου, εορτή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αλεξανδρουπόλεως, όπου φυλάσσεται τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου της Αγίας. 


Για τις εκκλησιαστικές εορτές προσεκλήθησαν από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο οι Σεβ. Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου το απόγευμα και ώρα 7.00΄ μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνου, ο οποίος μίλησε απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα για την Αγία Κυριακή. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας στους δρόμους της πόλεως. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε από 10.30’ μέχρι 12.30’ μετά τα μεσάνυχτα Ιερά Αγρυπνία.

Το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Πανηγυιρκός Όρθρος και η Τρισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνου και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τους δυο Μητροπολίτες που ήλθαν στην πόλη μας για την Πανήγυρη της Αγίας και παρέδωσε τον λόγο στον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος μίλησε σχετικά με την εορτή της Αγίας.