Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

23/8/2016. Πανήγυρις Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης.

Την 23η Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη Μητρόπολή μας πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Μάκρη.


Για την πανήγυρη της Μονής προσεκλήθη από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως, Δευτέρα 23 Αυγούστου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Νέας Σμύρνης απευθύνθηκε στην επίκαιρη ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της ιεράς εικόνος της "Παναγίας του Έβρου" στον περίβολο της Ιεράς Μονής και η αρτοκλασία, ενώ στο τέλος εψάλλη τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού γέροντος Πολυκάρπου.