Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

29/8/2016. Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Τυχερού.

Την 29η Αυγούστου η Εκκλησία μας αναμιμνήσκει το φοβερό γεγονός της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και στη Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου στο Τυχερό.


Έπειτα από ενέργειες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας Ημαθίας τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου το οποίο είναι θησαυρισμένο στην Ιερά Μονή.

Το ιερό λείψανο, το οποίο μετέφερε ο Γέροντας της Ιεράς Μονής π. Παλαμάς, υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 28 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος στον Ιερό Ναό Τίμιου Προδρόμου Τυχερού, παρουσία των τοπικών αρχόντων και πλήθους κόσμου, και αμέσως μετά τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.  Κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμονα για την ευλογία που έδωσε, καθώς και τον Καθηγουμενο της Ι.Μ. Θεοτόκου Καλλίπετρας, Γέροντα Παλαμά για την μεταφορά του ιερού λειψάνου. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε λιτανεία της εικόνας του Αγίου και του ιερού λειψάνου στους δρόμους του Τυχερού.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 29 Αυγούστου, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό του Τυχερού.