Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

21/9/2016. Δήλωση του Μητροπολίτου μας κατά την υποδοχή του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ

Ο Μητροπολίτης μας μιλώντας στην πλατεία των Φερών μπροστά στον χρυσό Παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη είπε:


"Ένα χέρι ανάπηρο που ίσως δεν κρατούσε καλά το βιβλίο του στο σχολείο, ίσως δεν κρατούσε άνετα τα παιχνίδια του, σήμερα κρατά ένα χρυσό μετάλλιο. Ένα παιδί που όταν γεννήθηκε μπορεί να έφερε θλίψη και κλάμα στην οικογένειά του, σήμερα κάνει όλη την πατρίδα μας να χαίρεται και να γελά.

Ο Δημοσθένης έδωσε τον αγώνα του και κέρδισε. Τώρα μένει να αγωνιστούμε εμείς οι υπόλοιποι για το πως φερόμαστε σ´ αυτά τα παιδιά, πως συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειές τους, ποια θα είναι από δω και ύστερα η αναγνώριση της Πολιτείας, όχι στα λόγια αλλά στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αυτό είναι δικό μας άθλημα της κοινωνίας και της Πολιτείας μας και μακάρι να νικήσουμε την αμηχανία, την προκατάληψη και την αδιαφορία και να πάρουμε κι εμείς ένα παρόμοιο άθλημα ανθρωπιάς, της αξίας του ανθρώπου, όποιος κι αν είναι, όπως κι αν είναι. 

Συγχαρητήρια Δημοσθένη και σ´ ευχαριστούμε. Να σ´ ευλογεί η Παναγία η Κοσμοσώτειρα και να σε φωτίζει σε όλη σου τη ζωή".