Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

24/9/2016. Ο Μητροπολίτης μας στην πανήγυρη της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα.

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα όπως αρμόζει στην Παναγία μας, με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών από τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού, τιμήθηκε η Προστάτιδα των Κυθήρων, Παναγία Μυρτιδιώτισσα. 


Στις εορτές προσεκλήθη από τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Σεραφείμ ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

Το χρονικό του εορτασμού ξεκίνησε την παραμονή της εορτής στις 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, όπου στο χώρο του μοναστηρίου, τελέστηκε Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος συγχοροστατούντων των παρισταμένων ιεραρχών του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και του οικείου Ποιμενάρχη κ. Σεραφείμ.

Ακολούθησε Ιερά αγρυπνία στο Καθολικό της ευρέσεως της Εικόνας έως τις δύο το πρωί με πολλούς προσκυνητές.

Το πρωί ανήμερα της εορτής 24 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Άνθιμου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Πριν το τέλος ο Μητροπολίτης μας μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, πέριξ της Ιεράς Μονής υπό τους ήχους της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας και της Φιλαρμονικής Ποταμού. 

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων