Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

4/9/2016. Χοροστασία του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου στον Μητροπολιτικό Ναό.

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.


Ο Σεβ. Δέρκων μετέβη από την Κωνσταντινούπολη στην πόλη μας για την εορτή του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίος προσεφώνησε τον Σεβ. Γέροντα Δέρκων λέγοντας ότι είναι τιμή και ευλογία για το εκκλησίασμα του Μητροπολιτικού Ναού η παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Αποστόλου κατά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, καθώς είναι ένας Ιεράρχης πολύ αγαπητός και σεβαστός στον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο αλλά και γνώριμος και προσφιλής στον πιστό λαό της Μητροπόλεώς μας από τις συχνές επισκέψεις του στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Απόστολος στη συνέχεια έκανε ένα σύντομο κήρυγμα πάνω στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και τέλος ευχαρίστησε τον π. Ειρηναίο για τα καλά του λόγια και απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα τούς ευχήθηκε για την εορτή του Ποιμενάρχη τους εγκωμιάζοντας την προσωπικότητα του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.