Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/10/2016. Αγιασμός νέας κηρυκτικής περιόδου και ομιλία Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας κηρυκτικής περιόδου.


Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μαζί με ιερείς της Μητροπόλεως και τον παρακολούθησαν πολύς κόσμος, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης, ο Στρατηγός κ. Μπουζέλος,  και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών.

Μετά το πέρας του αγιασμού ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε να είναι καρποφόρα η νέα περίοδος των κυριακάτικων ομιλιών που θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο, στη Χριστιανική Εστία και στο Κέντρο Νεότητος. Ακολούθως, ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του που ήταν "Η συνοδική δημοκρατικότητα της Εκκλησίας απ' αρχής μέχρι σήμερα", κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από την δημιουργία της πρώτης Εκκλησίας μέχρι τα τελευταία χρόνια και αναλύοντας πως η Εκκλησία διαμέσου των αιώνων διοικούνταν με συνοδικό τρόπο.