Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

26/10/2016. Εορτή Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλύτου.

Ο λαοφιλής Άγιος μεγαλομάρτυς Δημήτριος ο μυροβλύτης εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016.


Πανηγυρίζοντες Ναοί στην Μητρόπολή μας υπάρχουν στις ενορίες του Πέπλου, των Δικέλλων, της Θυμαριάς, της Λύρας, Ιάνας και το Παρεκκλήσιο του Αγίου στο Στρατόπεδο "Γιαννούλη" της Αλεξανδρούπολης.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος το απόγευμα της Τρίτης 25 Οκτωβρίου τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Δικέλλων. Στο τέλος του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης μας τιμώντας την 30ετή διακονία του εφημερίου του Ναού π. Ιωάννου Λομπούτη του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου μετά επιστηθίου σταυρού.

Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον μεγαλόπρεπο Ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Πέπλος, δίπλα στην ελληνοτουρκική μεθόριο, παρουσία κόσμου από τα γύρω χωριά και τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.