Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

9/10/2016. Επετειακή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα 12 χρόνια από την χειροτονία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από την ημέρα κατά την οποία χειροτονήθηκε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και πλειάδα αρχιερέων τέλεσαν την εις Επίσκοπον χειροτονία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.


Αυτή η επετειακή ημέρα για την τοπική μας Εκκλησία συνέπεσε φέτος ημέρα Κυριακή και ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία πλειάδος ιερέων, πλήθους κόσμου και του Δημάρχου της πόλεως κ. Λαμπάκη.



Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίος απευθύνθηκε με ομιλία του προς τον Μητροπολίτη μας για την επέτειο της χειροτονίας του (ολόκληρη η ομιλία εδώ). 

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος κατέθεσε την προσωπική εμπειρία για το πρόσωπο και τον χαρακτήρα του Μητροπολίτου μας, όπως τον βλέπει μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της θεσμικής σχέσεως Δημάρχου-Μητροπολίτου, αλλά και από τις προσωπικές φιλικές επαφές που διατηρούν με σεβασμό και εκτιμήση ο ένας για τον άλλο.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τα καλά του λόγια, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο και αναφέρθηκε στις ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές της 12ετίας του στην Αλεξανδρούπολη. Ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη να καλύπτει τις αδυναμίες του και την αναξιότητά του για να υπηρετεί τον πιστό λαό της Μητροπόλεως στην οποία, όπως είπε, θέλει να μείνει όσα χρόνια του επιτρέψει ο Θεός.