Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

14/11/2016. Ομιλία του Μητροπολίτου μας στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης μας μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει ομιλία στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ύστερα από πρόσκληση του Διοικητού της Σχολής Ταξιάρχου Αντωνίου Χατζηγεωργίου.


Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του "Πίστευε και μη ερεύνα ή ερευνάτε τας Γραφάς" ενώπιον του ακροατηρίου 160 και πλέον μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής, ένα θέμα για τη χρησιμότητα της έρευνας για την ανάπτυξη των επιστημών.

Στο τέλος της ομιλίας ο Διοικητής της Σχολής κ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος προς οκταμήνου διηύθυνε την 23η Τ/Θ Ταξιαρχία στην πόλη μας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την ομιλία προς τους μαθητές της Σχολής και τους εκπαιδευτές τους, καθώς αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση της έρευνας από τη σκοπιά της Θεολογίας, ενώ του παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της Σχολής.