Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

21/11/2016. Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Μητρόπολή μας.

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάσθηκε σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα έχει το Ελληνικό Κράτος έχει καθιερώσει (από το 1975 και μετά) να εορτάζουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας.


Ο κεντρικός εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία την οποία παρακολούθησαν οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες της περιοχής μας.

Ο Μητροπολίτης μας στην σύντομη ομιλία του απευθυνόμενος στον Υποστράτηγο Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, στους Ταξιάρχους και στους αξιωματικούς που παρευρίσκοντο στη Θεία Λειτουργία, αναφέρθηκε στα βαθεία αισθήματα εκτιμήσεως στη δράση και στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος τα οποία τρέφει ο ακριτικός λαός της Θράκης, καθώς η παρουσία του Στρατού μας αυξάνει τα επίπεδα ασφαλείας και βοηθά τους πολίτες να ευημερούν στον τόπο μας. Ευχήθηκε δε ο Άγιος Θεός και η Παναγία μας να σκέπουν και να διαφυλάττουν όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της πόλεως στην πλατεία του Φάρου.