Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

7/11/2016. Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο των Αρχαγγέλων στο Αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, παραμονή της εορτής της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, εόρτασε το ομώνυμο Παρεκκλήσιο στο Αεροδρόμιο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" της Αλεξανδρούπολης.


Το γραφικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης του Αεροδρομίου κτίσθηκε πριν λίγα χρόνια για να μπορούν οι επιβάτες των πτήσεων να προσεύχονται πριν από αυτές. Κάθε χρόνο τελείται ο Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη των Αρχαγγέλων στον εξωτερικό προαύλιο χώρο λόγω του μικρού μεγέθους του Παρεκκλησίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, παρουσία πολλών πιστών και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών. Ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλους να βρίσκονται πάντα υπό τη σκέπη και την προστασία των Αγγελικών Δυνάμεων και ιδιαίτερα οι επιβάτες των αεροσκαφών που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" της πόλης μας.