Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

9/11/2016. Ο Μητροπολίτης μας στην πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.

Την Αίγινα και την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης μας στις 8 και 9 Νοεμβρίου για την εορτή της μνήμης του λαφιλούς θρακιώτη Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως. 


Τον Μητροπολίτη μας συνόδευαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Καλλινάκης και ο αρχιδιάκονος π. Χριστόδουλος Καραθανάσης. Ο Μητροπολίτης μας και οι συνοδοί του είχαν την εξαιρετική ευλογία να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου στην Ιερά Μονή και να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου.

Το απόγευμα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου τελέσθηκε στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου στην Αίγινα τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ενώ παρέστησαν ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και ο οικείος Ιεράρχης κ. Εφραίμ.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας Τετάρτης 9 Νοεμβρίου με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους τρεις μητροπολίτες και τον επίσκοπο Θεουπόλεως και αμέσως μετά η λιτανεία των Τιμίων Λειψάνων, της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στην παραλία και σε δρόμους του ιστορικού κέντρου της Αίγινας.