Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

15/12/2016. Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός του Ανθίας. Στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο πετρόκτιστος Ναός του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη, όπου φυλάσσονται τεμάχια εκ των ιερών λειψάνων των Αγίων Ελευθερίου και Ανθίας.


Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας μίλησε επικαίρως στο πολυπληθές εκκλησίασμα του Ναού.

Το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ο οποίος στο κήρυγμά του προέτρεψε τους χριστιανούς να προσέλθουν κατά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων νωρίς στους Ναούς για να ακούσουν τους υπέροχους ύμνους των ημερών αυτών.