Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

4/12/2016. Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στη Μητρόπολή μας.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της προστάτιδος του Πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος μας.


Στη Μητρόπολή μας πανηγύρισαν ο ομώνυμος Ενοριακός Ναός στην Αμφιτρίτη και τα παρεκκλήσια στο Πάρκο Παρμενίωνα και στο Στρατόπεδο "Ιωάννου".

Το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αμφιτρίτης, παρουσία των κατοίκων του χωριού και των γύρω περιοχών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν της Αγίας που ετοίμασαν οι κάτοικοι του χωριού.


Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στις 11 το πρωί, στο Στρατόπεδο "Ιωάννου" τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή της προστάτιδος του Πυροβολικού παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του τόπου.

Το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατόπεδο "Ιωάννου" είναι καινούριο καθώς εγκαινιάσθηκε πριν από ένα χρόνο και κατασκευάσθηκε από την 12η Μεραρχία μας.