Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

1/1/2017. Πανήγυρις Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Καλλιθέας Αλεξανδρουπόλεως.

Η Ιερά Μητρόπολή μας εόρτασε και φέτος μαζί με την ανατολή του νέου έτους 2017 την ιερά μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή της Καλλιθέας στην Αλεξανδρούπολη.


Το απόγευμα της παραμονής 31 Δεκεμβρίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών εκ των τοπικών αρχόντων.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς του 2017 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την νέα χρονιά. Παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του Νομού μας ενώ ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλους για την νέα χρονιά που ξεκίνησε και σε όσους είχαν την ονομαστική τους εορτή.