Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

1/1/2017. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Νομαρχείο και στο αθλητικό σωματείο του ΜΓΣ Εθνικός.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς του 2017 αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία και την επίσημη Δοξολογία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, ο Μητροπολίτης μας και οι Αρχές του Νομού μας κατευθύνθηκαν στο Νομαρχείο της πόλεως όπου, κατά το έθος, έκοψαν την πρώτη βασιλόπιτα του νέου έτους.


Ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε την βασιλόπιτα, η οποία ήταν παραδοσιακή θρακιώτικη, και ευχήθηκε προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς και προς όλους τους παρευρισκόμενους ταγούς του Νομού μας, να είναι όλοι ενωμένοι σαν γροθιά προς όφελος του ακριτικού λαού του Έβρου. 

Ο κ. Πέτροβιτς από την πλευρά του ευχήθηκε και αυτός το νέο έτος να είναι δημιουργικό για τον Νομό μας και για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

Το φλουρί έπεσε στον Υπολιμενάρχη Αλεξανδρουπόλεως κ. Πέτρο Μαμουγιώργη.

Αμέσως μετά, όλοι οι άρχοντες κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΜΓΣ Εθνικός, του ιστορικότερου αθλητικού Σωματείου της Θράκης μας, όπου ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε την πίτα του Σωματείου και ευχήθηκε καλή χρονιά και καλές επιδόσεις σε όλα τα τμήματα του Εθνικού για να αναδεικνύουν την πόλη μας και το Σύλλογο.