Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

26/2/2017. Α' Κατανυκτικός-Συγχωρητικός Εσπερινός και ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Α' Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο οποίος ονομάζεται και "Συγχωρητικός".


Πλήθος κόσμου και οι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσουν την εναρκτήρια ακολουθία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και να ακούσουν την ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου που είχε θέμα "Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον 21ο αιώνα" (ολόκληρη η ομιλία εδώ). Τον Εσπερινό και την ομιλία παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νικόλαος Γκότσης.


Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας διάβασε την συγχωρητική ευχή για χάρη όλου του εκκλησιάσματος και αφού ζήτησε πρώτος απ' όλους συγνώμη, έπειτα ευλόγησε ένα έκαστο από τους πιστούς και τους κληρικούς και τους ευχήθηκε καλό αγώνα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή.