Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

10/3/2017. Ο Μητροπολίτης μας στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού για τη Β' Στάση των Χαιρετισμών.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ευρισκόμενος στην Αθήνα για τα συνοδικά του καθήκοντα, τέλεσε την Ακολουθία της Β' Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, κατόπιν προσκλήσεως του Προϊσταμένου Αρχιμ. π. Ιωαννικίου Κουλιανοπούλου.


Στο τέλος της ακολουθίας ο Μητροπολίτης μας κήρυξε τον Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα, το Ισλάμ, την Ευρώπη και την σημασία της πίστης, αλλά και το να μένουμε σταθεροί στις παραδόσεις μας. Επίσης, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τεχεράνη, συμμετέχοντας σε Διαθρησκειακό Συνέδριο σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας και του εξτρεμισμού.

''Πρόσφατα βρεθήκαμε με τους κοσμήτορες των Θεολογικών σχολών στην Τεχεράνη σε μια προσπάθεια να φανεί ότι η πατρίδα μας δεν κλείνει την πόρτα, σε ένα διάλογο που είναι αναγκαία πραγματικότητα σε όλο τον ευρωπαϊκό κόσμο. Δεν κλείνει την πόρτα με κάποιους μουσουλμάνους που είναι Σιίτες, δεν έχουν σχέση με το αραβικό Ισλάμ που είναι τρομοκρατικό, ούτε έχουν σχέση με ένα Ισλάμ όπως το τουρκικό που απειλεί την ελλαδική πραγματικότητα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Άνθιμος συμπλήρωσε: "Το λέω αυτό διότι μερικοί δεν καταλαβαίνουν ότι τέτοιες κινήσεις απλοϊκές αλλά όμως σημαντικές, μας βγάζουν από ένα κλειστό περιτύλιγμα και προσπαθούμε να ανοίξουμε συμμαχίες και φιλίες προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα που δημιουργούνται γύρω από εμάς αλλά και μέσα στην πατρίδα μας''.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε θέματα της Θράκης που αφορούν την συμβίωση μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, τονίζοντας ότι η θρακιώτες έχουν μεγάλη πίστη στον Θεό την Παναγία, ενώ αναρωτήθηκε κατά πόσο καταλαβαίνει η υπόλοιπη Ελλάδα τα θέματα που απασχολούν την Θράκη.

Κλείνοντας ο κ. Άνθιμος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: "Το πρόβλημα στην πατρίδα μας είναι το δημογραφικό το οποίο δημιουργεί πρόβλημα εθνικό".

Τέλος ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο για την ευλογητική του παρουσία και χοροστασία στην Ακολουθία της Β' Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας.

Πηγή- Φωτογραφίες: Romfea.gr